
Çölyak ve Glütensiz Yaşam
Projenin Amacı
Her geçen gün görülme sıklığı artan ÇÖLYAK ve glütenin neden olduğu farklı hastalıklar ile ilgili farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır. Hastalığın beslenme hassasiyeti oluşturması nedeniyle Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümü öğrencilerine glütensiz yiyecek yapma konusunda beceri kazandırmak amaçlanmaktadır.
Projenin Hedefi
Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümü öğrencilerinin glütensiz yiyecekler hakkında bilgi sahibi olmuş olmaları ve glütensiz yiyecekler yapıyor olmalarının sağlanması projenin genel hedefleridir.
Hedef Kitlesi
Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümü öğrencileri
Proje Ortakları ve Paydaşları
ÇÖLYAK ve PKU Yaşam Derneği, Dr. Schar Turkey Gıda ve Ticaret Anonim Şirketi ve Gıda Mühendisi Fulya KAŞKA